Anne-Çocuk

Emzirme Pozisyonları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Emzirme Pozisyonları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler! Annelerin bebek dünyaya gelmesi ile birlikte nasıl bir yol izleyeceklerini karıştırabilmektedirler. Bebeğinizi en güzel şekilde büyütmek için doğru uygulamalar çok önemlidir. Bu uygulamalardan bir tanesi olan bebek doyurma yani emzirme özenle yapılmalıdır. Konuyla alakalı merak edilen soruların başında emzirme pozisyonları nelerdir? Nasıl emzirilir? Gelmektedir.

Emzirme Pozisyonları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler! Annenin duruşu, bebeği kavraması, bebeğin meme çekişi gibi önemli detaylar anne tarafından bilinmelidir. Emzirme pozisyonlarını bilmek bebeğin en iyi şekilde doyurulmasını sağlayacaktır. Düzenli şekilde beslenen ve doyan bebek huzurla kaliteli uyku çekerken huzursuzlukta çıkarmayacaktır. Bebeklerin büyüme evresinde rahat olmaları için yapılacak uygulamalar sizi de rahat ettirecektir.

Bebekler Nasıl Emzirilir?

Bebeklerin dünyaya gelmesi ile birlikte gerek süt emmesi gerekse de karnını doyurması hiçte kolay değildir. Çünkü 9 aylık süreçte bebek kordondan beslenmekte ve emme içgüdüsünü doğduktan sonra edinmektedir. Bundan dolayı bebek ilk etapta zorlansa da zamanla emme içgüdüsü gelişip, memeyi çekme, sütü yutma ve sonrasında da dudakla damak koordinasyonunu sağlamaktadır. Bu süreçte annenin sabırlı olması ve bebeğini sürekli olarak emzirmeye çalışması gerekir. Bebeğin ilk etapta alışması meme uç bölgelerine zarar verebilir. Bu oldukça can yakıcı olsa da buna sabretmek de anne içgüdüsü ile doğru orantılıdır. Çünkü anne acıya rağmen sabırla yavrusunu doyurmak istemektedir. Süt kanallarının olduğu bölüme endeksli hareket etmek ve bebeğin sadece ucunu emip de boş çekmesi sıkıntılı hal alacaktır. Ayrıca düzenli olarak emilmeyen meme de süt kaybı da yaşanabilmektedir.

Emzirme Öncesi Hazırlık Nasıl Olmalıdır?

Bebek emzirilmeden önce mutlaka hazırlık iyi olmalıdır. Öncelikle anne kendini rahat bir pozisyona almalıdır. Rahat bir pozisyona sahip olan anne sonrasında sırası ile şunları yapmalıdır;

  • Anne kendisi sabit durmalı ve mutlaka bebeği vücuduna doğru yaklaştırıp sonrasında pozisyon almalıdır.
  • Bebeğin yüzü emmek için memeye doğru olmalı burnu da meme ucuna yakın tutulmalıdır. Bebeğin emme esnasında rahat nefes alabilmesi için burun deliklerinin açık olduğundan emin olmalısınız.
  • Anne bebeğin başını ve vücudunu düz şekilde ayarlamaya özen göstermelidir.
  • Anne bebeği çok sağlam tutmalı ve en son poposundan destek vermelidir. Bu esnada annenin de pozisyonu dik vaziyette olmalıdır. Anne öne doğru eğilip emzirme yapmamalıdır. Daha konforlu olabilmesi için bebeğin alt kısmına yastık konulup hem anne hem de bebek desteklenmelidir. Böylece emzirme süresince bebek de anne de rahat edecektir.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu