Anne-Çocuk

Okula Uyum Sürecinde Anne Babalara Yardımcı Öneriler

Çocuklar okula yeni başladıklarında bazı veliler sıkıntı çekiyor bu durumda da okula uyum sürecinde anne babalara yardımcı öneriler için pek çok bilgi mevcut. Gerek okula yeni başlayan öğrenciler gerekse uzun bir tatilden sonra tekrar okula gitmesi gereken öğrenciler okula adapte olmakta zorlanıyor. Hal böyle olunca da anne babalar da stres oluyor. Pek çok kaygısı oluşan veliler çocuklarına doğru şekilde davranmazsa da öğrenci okuldan soğuyabiliyor ve eğitim hayatı boyunca da başarısız oluyor.

Herkesin olduğu gibi çocuklarında en çok zorlandığı durum uyku alışkanlığını değiştirmektir. Belli bir süre istediği saatte uyuyup uyanmış olan öğrenci okul zamanı erken kalkmaya ve akşamları geç olmadan yatmaya alışmakta sıkıntı çekebilir. Bunun için yapılması gereken en doğru hareket okul başlamadan bir hafta kadar önce okul saatine uygun bir vakitte çocuğu yatağa yatırmak ve sabahları da aynı şekilde uyandırmak olacaktır. Böylelikle çocuk okul zamanı erken kalkmaya alışır ve öğrencilerde okula karşı olumsuz bir duygusu olmaz.

Yapılabilecek bir diğer hareket de okula ailecek hazırlanmak olabilir. Yani çocuğu sıkacak kadar çok olmamak şartıyla ona okula başladığında nasıl eğleneceğinden, arkadaşlarıyla vakit geçirmenin güzelliğinden ve derslerde öğrendiklerinin ileride çok işe yarayacağını bahsedebilirsiniz. Bu sayede okula ilgisi artan öğrenci bir an önce okula başlamak ister.

Çocuklar oyun oynamayı çok sever ve tüm tatili oyun oynayarak geçiren öğrenciler okullar açıldığında kaygıya düşer. Bunu engellemenin yolu bilgisayarı veya diğer oyunları çocuğa yasaklamak olmamalıdır. Çünkü böyle yasakçı bir tutum çocuğun inatlaşmasına neden olur. Anne babalar da çocukla inatlaşırsa evde bir kaos oluşur tedirginlik meydana gelir. Çocuğun okuldan soğumasına sebep olur. Yasaklamak yerine okullar açılmadan bir süre önce oyunları azaltmasını sağlamak yeterli olacaktır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu